En dag plockade Leonora fram några konstiga frukter från kylskåpet och bad Luna att plantera dem eftersom de var så goda. För Lunas del tilltalar frukterna henne inte det minsta. Hon smakde en liten tugga av en av dem och spottade ut den på direkten. Luna natar att det har något att göra med vad Leonora egetnligen är, därför kan hon inte låta bli att uppfylla sin dotters önskan. Luna ser till att skaffa ett staket till tomten för att skydda de nya underliga träden som hon nu värnar något otroligt om för att odla fram förstklassiga frutker till Leonora. 
 
En kväll känner Leonora kallelsen igen, denna gång ännu värre än sist. Dessutom känner hon en brinnande hunger. Frukten i trädgårdne har tagit lång tid så Leonoras förråd har sinnat. Hon beger sig tillbaka till den där mörka platsen för att desperat söka mer frukter. Men på de få ställen hon hittar träden har inga nya frukter blommat ut ännu. I den lilla parken som är belägen mitt i staden ser hon en sim vandra för sig själv. Det är så hungern lägger in ytterligare en växel och Leonora inser inte vad som sker förrän hon står med tänderna i simmens hals och dricker glupskt hennes blod. Leonora lyckass slita sig ifrån simmen som faller ihop på marken framför Leonora. Rädd för sina handlingar och faktumet at thon tappat kontrollen så kraftigt flyr Leonora därifrån. 
 
Men Leonora hinner långt förrän hennes far tornar upp framför henne. Han ser besviken ut men skäller inte ut henne. Han förklarar för henne att detta var väntat. Den hungern och längtan hon känt är något som alla nya vampyrer upplever och har svårt att hantera. Men han förklarar även att det går att bemästra dessa känslor. Det går att motstå mörkret och det går att leva som en god vampyr och inte som de ondsinta varelser som ofta beskrivs i berättelser. 
 
 
Leonora förstår att det är mycket saker hon har kvar att lära sig som vampyr. När hon även börjar känna sig allt mer uttråkad om nätterna inser hon att hon har tiden för att läsa på. Hon gör några enkla efterforskningar på internet och finner en bok som ska hjälpa henne på traven. Efter att bara läst några sidor av boken vet hon redan mer än dubbelt så mycket som hon visste innan. Bland annat har hon lärt sig att dne där goda frukten är plasmafrukter och att det går att beställa plasmapaket via datorn, kanske detta kan få bukt på hennes oändliga törst? Hon hoppas att hon på detta vis ska få svar på många av hennes frågor. 

Kommentera

Publiceras ej