Efter den senaste tidens händelser känner sig Luna osäker och orolig. Hon skrapar därför ihop alla slantar hon kan komma åt och flyttar. Hon köper sig en stor villa i de välbebyggda och soliga Newcrest. Hon hoppas att ska skydda henne mot de eventuella farhågorna som hon helt plötsligt blivit så medveten om, även om hon ännu inte kan avgöra om de är sanna eller inte är hon nöjd över att de värsta känslorna lagt sig något. 
 
Lagom till att Luna lyckats landa efter flytten anlände det lilla underverket. Leonora vände upp och ner på Lunas liv och all oro var som bortblåst i samma sekund som hon såg det lilla flickebarnet. Luna översköljdes av känslor hon aldrig trodde hon skulle få uppleva. Nu är det bara dem två som spelar roll i Lunas liv, inget annat är viktigare än att ge Leonora det bästa simlivet man kan få. 
 
Leonora är en kunskapshungrig liten flicka. Allra mest förfallenhet verkar hon ha för talet, därför får Luna hålla tillbaka den hungern lite grann och tvinga Leonora att även fokusera på andra saker i livet. Att vara en god talare är en mycket bra egenskap, men det finns även andra viktiga förfallenheter som en liten sim bör fokusera på. 
 
Även om Luna ser mycket av sig själv i Leonora finns det även flera saker som de två inte alls delar. En av dessa saker är att Leonora verkar, tillskillnad från sin mor, vara en nattuggla. När Luna bäddat ner Leonora för kvällen och själv kryper till sängs vaknar hon inte förrän morgonen efter av sig själv och finner då alltid Leonora sovandes i sin säng. Däremot finner hon ofta spår i huset av att Leonora gått upp under natten och roat sig på diverse vis. Luna borde egentligen vara orolig men eftersom hon aldrig märker av Leonoras nattliga äventyr förrän morgonen efter vet hon inte riktigt hur hon ska hantera detta. 
 
En dag när Luna kommit hem från jobbet med en ny befodran, nu som medicinsk specialist, men helt slut efter allt slit som krävts för att nå dit knackar det på dörren. När hon öpnnar den står han där, Jason. Plötsligt står den man som hon aldrig trodde hon skulle se igen i hennes vardagsrum. Han pratar med henne som om ingenting har hänt, som om det var igår de senast sågs men faktum är att det har gått flera år. Hon har lärt sig att leva utan honom, hon och Leonora har lärt sig att leva utan honom. Hon blir så ställd av hans beteende att hon inte vet hur hon ska bete sig men det som förbryllar henne mest är att han är fullt medveten om Leonora. Om han nu visste om henne, varför har han hållt sig undan alla år?

Kommentera

Publiceras ej